زندگی نامه خانم پروین بهمنی موسیقدان و پژوهشگر و متولد ۱۳۲۸ در ایل قشقایی:
پروین، کودکی را در میا ن ایل گذراند. پس از تحصیلات متوسطه وارد تربیت معلم عشایری شیراز شد و سال ها به عنوان آموزگار در مناطق مختلف عشایری استان فارس خدمت کرد. پدرش، غلامرضا بهمنی، از موسیقی دانان ایل و صاحب سبک بود.
او می گوید:.........
فرزند بزرگ زنده یاد استاد حبیب خان گرگین پور متولد ۱۳۲۴ در ایل قشقایی است. او در کودکی با تشویق والدین موسیقی را آغاز نمود. ابتدا با آکوردئون آشنا شد سپس با ویلون مانوس شد و والدینش را بر آن داشت تا او را به تهران برده تا او در محضر اساتیدی همچون حبیب الله بدیعی ، علی تجویدی به آموختن و تکمیل هنر خود بپردازد. روشن ضمیری است که به لحاظ استعداد خداوندی در مدت دو سال شش کلاس ابتدایی و در مدت دوسال دوره دبیرستان را به اتمام رساند.
در گذشته اشاره کردم که استاد بهمن بیگی تمایل زیادی به بزرگی داشته و الگویش برای بزرگی هم بزرگی به سبک ایلخانی گری بوده است. در داستان گرگین که در مورد اصل و نسب خود صحبت می کند و تمایل گرگین خان(جد استاد) را برای دادن سفره های رنگی و عریض و طویل، داشتن برو و بیا و دعوت از بزرگان و مسئولین دولتی بیان می کند در واقع به نوعی خواسته یا آرزوی ذهنی خود را ابراز می دارد. یک اصل در روان شناسی تجربه شده است که می گوید:«انسان از چیزی حرف می زند که می خواهد». در واقع بهمن بیگی هم در بسیاری از نوشته ها به این موضوع توجه جدی و آرزوگونه دارد.
«هرگونه بهره برداری از این مطالب ممنوع است.»
چزئی از کتاب علل موفقیتهای استاد محمد بهمن بیگی
وقتی اهالی علم، هنر، قلم، سیاست، اقتصاد، ورزش و سایر فعالیتهای ارزشمند و تاثیرگذار جامعه با پشتیبانی دستگاههای ذیربط و نیمه مرتبط اجرائی و اجتماعی، در اقدامی بیادماندنی و ستودنی و با استناد به افتخارات، آثار و نقش آفرینی های گرانسنگ، از پیشکسوتان خویش طی همایشی سالانه تجلیل و تقدیر بعمل آورده و با اهدای جوایز مادی و الواح معنوی، زمینه های توسعه فرهنگ و فعالیتهای خود را تقویت می کنند، آیا نمی توان در اقدامی مشابه و الهام گیرانه، برای یادگاران بزرگ ایل قشقایی که به لطف خدا زنده مانده اند تا جامعه از انوار وجودی آنها منور و نسل امروز نیز از دیدگاهها و تجارب و مهارتهای آنها بهره مند بماند، مراسم و همایش مشابه ای برگزار کرده و از آنها نیز که با اهدای امنیت و عزت و آرامش و سربلندی، به مراتب حق بزرگتری نسبت به سایر چهره های ماندگار به گردن مردم ما دارند، صمیمانه تجلیل بعمل آورد؟!
چکر سس آغلایار سلطان که یوسف اولده سرگردان
گران عمرم عبث گده یاناییده مصرنن کنعان
بار دیگر برگ زرینی از هنرمندی،هنر دوستی وایمان پایدار ایل همیشه جاوید قشقایی بر همزادی دیرپای با پیام آوران مهربانی وهنر رقم خورد.
باهمت مسئولان ودلسوختگان هیمه ی هنر،وام داران شعر وادب قشقایی در شهرستان دهاقان که به حق خاک گهربارش همچو ذره ذره خاک خوزستان که قطره قطره شعرشهادت،چون شیراز بی مثالش شهر شعر وشورهمچو نیشابور،همدان،تبریز وتمامی خاک بی همتای ایران پرگهر که در هزار مقال نمی گنجد،سرمه چشم عرفان وادب قشقایی است، دست به کار بزرگ دیگری زدند ودر یکصدمین سال درگذشت یوسفعلی بیگ قره قانی مراسم بسیار مقبول وپرباری را ارائه نمودند.در زحمتی فوق العاده بزرگداشت در دو بخش و دو مکان مختلف برگزار گردید.در بخش اول که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد دهاقان از ساعت 3 بعداز ظهر منعقد گردید،اساتید مجرب ،محققین ،شعرا وادبای نامداری چون محقق ارزشمند استاد نادری دره شوری و....
پس از اقدام ارزنده و هوشمندانه شوراي محترم اسلامي شهرستان فسا در نامگذاري خياباني به نام استاد محمد بهمن بيگي، اين بار شوراي محترم اسلامي شهرستان آباده در اقدامي فرهنگي و بسيار قابل تقدير، يكي از خيابان هاي اين شهر را به نام استاد محمد بهمن بيگي نامگذاري كرد. عصر امروز اين خبر به صورت پيامك به دستم رسيد.
قطعاً اين اقدام، خدمت قابل توجهي به فرهنگ اين مرز و بوم است. چرا كه جمعيت قابل توجهي از ايل قشقايي در اين شهرستان ساكن شده اند و همزيستي مسالمت آميزي با همشهريان آباده اي خود دارند. اقدامات فرهنگي مي تواند اين همزيستي را بهينه تر و محكم تر نمايد.
اين اقدام شوراي محترم اسلامي شهرستان آباده را به ديده منت مي گذاريم و از شهرهاي ديگر استان كه داراي جمعيت عشايري قابل توجه هستند خواهشمنديم اقدامات مشابهي را انجام دهند.
از اعضاي محترم شوراي اسلامي شهرستان آباده نيز تشكر خاص مي نماييم و يقيناً اين اقدام ارزنده در كارنامه آن اعضاي محترم به عنوان باقيات و صالحات ثبت خواهد شد.
اعضاي محترم شهرستان اباده به شرح ذيل مي باشند:
1-بهرام ايزدي
2-حسنعلي شفيعي
3-مهدي فرخي
4-محمدحسن شهرمياني
5-هوشنگ عباس نيا